'Mastercard for Fintechs'

Een programma gelanceerd om het dynamische fintech ecosysteem te ondersteunen

  • Het nieuwe programma is ontworpen om fintechs te ondersteunen in hun groei en geeft hen ongeëvenaarde toegang tot training, een reeks exclusieve evenementen en een toonaangevende Europese fintech wedstrijd.
  • Inschrijvingen staan open voor fintechs die actief zijn in ten minste één West-Europees land, waaronder België.
  • Naast de mogelijkheid om deel te nemen aan Mastercard's bekroonde Start Path programma, zullen winnaars genieten van mentorsessies met experts uit de sector en een prijs ter waarde van €50.000.

Waterloo, 17 april 2024 – Vandaag wordt 'Mastercard For Fintechs' gelanceerd, het programma van Mastercard dat is ontworpen om fintechs te ondersteunen, hen te voorzien van eersteklas tools en expertise om doorlopende groei te stimuleren en hen naar het volgende niveau te tillen.

‘Mastercard For Fintechs' is door Mastercard ontwikkeld als antwoord op de uitdagende fondsenwervende omgeving waarmee fintechs de laatste tijd te maken hebben en biedt hen waardevolle ondersteuning om hun weg naar duurzame groei en rendement voort te zetten. Als netwerkpartner bij uitstek voor fintechs1biedt Mastercard met deze samenwerking fintechs veelbelovende mogelijkheden aan op het gebied van opleiding, expertise, netwerken en exclusieve tools om hen te helpen met hun ontwikkeling.

"Bij Mastercard is samenwerking een onderdeel van ons DNA, cruciaal voor de manier waarop het bedrijf innoveert voor de toekomst en een betekenisvolle, duurzame impact creëert voor de maatschappij. Onze programma's van wereldklasse stimuleren innovatie, versnellen groei en stroomlijnen de lancering van programma's. Onze digitale tools zijn ontworpen om fintechs in elke niche en in elke groeifase te ondersteunen. We zijn blij om te zien dat fintechs uit heel West-Europa deelnemen aan dit inaugurele programma", zegt Eimear Creaven, Division President, Western Europe Mastercard.

Het 'Mastercard For Fintechs' programma biedt exclusieve gratis toegang tot leerplatforms van Mastercard gefocuseed op Fintechs, deelname aan een reeks fintech evenementen in landen over heel West-Europa en de mogelijkheid om deel te nemen aan een unieke fintech wedstrijd. Deelnemers zullen genieten van networking, zichtbaarheid en financieringsmogelijkheden, samen met opleidingen van topkwaliteit, en de mogelijkheid om gebruik te maken van Mastercard's netwerk en oplossingen, en zo een langdurige alliantie met het bedrijf op te bouwen.

De wedstrijd is bedoeld voor fintechs die zich in een pre-seed, seed of series A investeringsstadium bevinden, een tastbare oplossing hebben gebracht en actief zijn in ten minste een van de volgende Europese landen - België, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en Portugal - op het gebied van betalingen, Web3 en blockchain, nieuwe betalingsstromen, bankieren & kmo's, embedded finance en/of greentech.

Na een eerste selectie nemen de deelnemers van de Europese wedstrijd deel aan één van de 4 lokale wedstrijden die van juni tot oktober plaatsvinden in Parijs, Madrid, Milaan en Amsterdam. In elke stad nemen 8 fintechs het tegen elkaar op, waaruit 2 lokale winnaars worden gekozen. Daarna zullen de 8 finalisten het in Parijs tegen elkaar opnemen voor de grote finale aan het einde van het jaar. Fintechs moeten hun projecten presenteren aan een jury bestaande uit leden van Mastercard en externe partners, gevolgd door een Q&A-sessie om elk project te beoordelen op basis van een combinatie van criteria, zoals de expertise van het team, de mate van innovatie van het project, samen met de financiële gezondheid, economische levensvatbaarheid op lange termijn, schaalbaarheidspotentieel en strategische fit met Mastercard.

De winnaar van het slotevenement ontvangt een priceless prijs die bestaat uit € 50.000 aan marketingondersteuning, inclusief toegang tot de sponsormiddelen van Mastercard, fast-track naar de laatste selectiedag van het Start Path-programma en mentoringondersteuning van experts en oprichters in het ecosysteem.

Mastercard Start Path heeft al meer dan 380 fintechs uit 54 landen ondersteund en telt meer dan 10 unicorns die uit het programma zijn voortgekomen, waaronder Revolut, Razorpay en Airwallet. Alleen al in 2023 werden ongeveer 50 commerciële deals gesloten met Mastercard en haar klanten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende link: https://mastercard.com/mastercardforfintechs

Nota voor de pers

Hieronder de volledige kalender van de 'Mastercard For Fintechs' competitie:

  • lokaal evenement in Parijs (Frankrijk) - 25 juni 2024
  • lokaal evenement in Madrid (Spanje en Portugal) - september 2024
  • lokaal evenement in Milaan (Italië) - 9 oktober 2024
  • lokaal evenement in Amsterdam (België, Nederland en Luxemburg) - 18 oktober 2024
  • slotevenement in Parijs - Eind 2024

 

1 ​ ​ Mastercard bedient meer dan 80% van de top fintechs op het gebied van digitale betalingen en neobanken op de wereldwijde fintech-lijst van CNBC.

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Mastercard Belux

Mastercard is een wereldwijd technologiebedrijf in de betalingssector. Onze missie is het verbinden en aandrijven van een inclusieve, digitale economie die iedereen, overal ten goede komt door transacties veilig, eenvoudig, slim en toegankelijk te maken. Met behulp van veilige gegevens en netwerken, partnerschappen en passie helpen onze innovaties en oplossingen individuen, financiële instellingen, overheden en bedrijven hun grootste potentieel te realiseren. Met connecties in meer dan 210 landen en gebieden bouwen we aan een duurzame wereld die priceless mogelijkheden biedt voor iedereen.